Szivárvány csoport

Szivárvány csoport
 Óvodapedagógusok:
Horváthné Orbán Zsuzsanna (Zsuzsa néni)
Végh Viktória (Viki néni)

Dajka néni:
Gáspár-Szép Zsuzsanna (Zsuzsi néni)
A csoportunkba 27 gyerek jár: 16 nagycsoportos, 4 középsős és 7 kiscsoportos.

A kisebbek beilleszkedését megkönnyítette a nagyobbak szeretetteljes, türelmes babusgatása.
Az óvónénik és a dadusnéni célja, hogy mindenki örömmel jöjjön óvodába, itt biztonságban,  jól érezze magát, ezért sok érdekes játékkal, mesével, énekkel, bábozással, barkácsolással, gyurmázással, festéssel, mozgással töltjük napjainkat. 
Névnapokat, születésnapokat megünnepeljük. Hányzó gyerekek után érdeklődünk, különleges betegséggel küzdő gyermekünk beilleszkedését segítjük.
Sokat játszunk az udvaron, ahol homokvárat építünk, csúszdázunk, labdázunk, vagy hintázunk. Életkoruknak megfelelő biciklik, rollerek várják a gyerekeket. Az óvodakertben különféle zöldségeket termelünk, nagy hangsúlyt fektetünk a rendszeres gyümölcs és zöldség fogyasztásra. Természetvédő, környezetszerető légkörben neveljük gyermekeinket.
Figyeljük az évszak változását, sétálunk, kirándulunk, terméseket gyűjtünk, magokat ültetünk.
Foglalkozás kezdeményezésink az aktuális hét témájához kapcsolódnak. Kiemelt figyelmet fordítunk a nagycsoportos gyermekeink iskolai életmódra való felkészítésére, a szabad játék és a mindennapi tevékenységeink során egyaránt.
A nevelés érdekében igyekszünk a családokkal jó kapcsolatot kialakítani és ápolni, olyan környezetet kialakítani, ahová a szülők jó szívvel engedik a gyermekeiket.